Κατασκευή τμήματος του Οδικού Άξονα ΠΑΘΕ – Κόμβος Πολυκάστρου

Κατασκευή τμήματος του Οδικού Άξονα ΠΑΘΕ – Κόμβος Πολυκάστρου

Αρ. Πρωτ. 3727/05.10.2004

Προς:
κo Υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων


Συνεχή οδικά προβλήματα παρατηρούνται στο τμήμα του οδικού άξονα ΠΑΘΕ, από τον κόμβο της Χαλάστρας μέχρι τον κόμβο Πολυκάστρου. Το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο έντονο στο συγκεκριμένο κομμάτι του άξονα (μια απόσταση 45 χιλιομέτρων) όπου έχει κατασκευαστεί μόνο ένας κλάδος, ο οποίος όμως χρησιμοποιείται και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ιδιαίτερης χρησιμότητας αφού μέσω αυτού πραγματοποιούνται διεθνείς μεταφορές και μετακινήσεις προϊόντων και πληθυσμών.

Ταυτόχρονα όμως εξυπηρετεί και τους πολίτες της περιοχής οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.(Θεσσαλονίκη, Κατερίνη). Σύμφωνα λοιπόν με τους σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης προβλέπεται ότι στο μέλλον θα είναι όλο και πιο δύσκολη η κάλυψη του κυκλοφοριακού φόρτου μόνο από τον έναν κλάδο. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του δεύτερου κλάδου ενώ κατασκευάστηκαν αρκετά από τα δευτερεύοντα έργα (ανισόπεδοι κόμβοι, διαβάσεις κάθετων δρόμων) με πρόβλεψη λειτουργίας και των δύο κλάδων.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων


- Πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του υπόλοιπου τμήματος του δρόμου με τα παράπλευρα έργα, ώστε να υπάρχει ένας κλάδος για κάθε ρεύμα και να μην προκύπτουν τέτοιου είδους οξυμένα προβλήματα κυκλοφορίας;

Απάντηση Υπουργείου